Προς την Ελευθερία

By Γιώργος Λένης

Width: 60 x Height: 80

Technique: Oil on Canvas

Category:

Προς την Ελευθερία By Γιώργος Λένης
Date: 2020

Price

1500

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
Please enter a subject.
Please enter a message.
Please check this field.

Ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο έργο από τον εικαστικό Γιώργο Λένη.

Τεχνική :       Λάδι σε Καμβά 

Διαστάσεις :  60 x 80

Τιμή : 1.500 €

Price : 1.500 €

Προς την Ελευθερία

Προς την Ελευθερία

 

Ο Γιώργος Λένης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου και αποφοίτησε από το Ecole Saint Paul De Lasal  , κατοικεί στην Ηλιούπολη .

Διδάχθηκε εικονογραφία σε φορητές εικόνες , τη σύνθεση και τη ζωγραφική με δάσκαλο την αγιογράφο Αδαμαντία Γιαννοπούλου στα εργαστήρια εικαστικών τεχνών στην πόλη της Ηλιούπολης .

Μετά από πολλές μελέτες και οπτικές αναζητήσεις ανήκει στην ζωγραφική, την οποία αναπτύσσει τη δική του ανάσα με τις εκφραστικές συνθέσεις του με μολύβι και κάρβουνο .

Στα εργαστήρια τέχνης του Δήμου Ηλιούπολης κοντά στον καλλιτέχνη Τάκη Σχοινά ξεκινά την αναζήτηση του και τη ζωγράφο Γιούλη Γκικοπούλου, δημιουργεί μια καλλιτεχνική διάσταση και έκφραση στα έργα με κολάζ , παστέλ και λάδι , τεχνικές ( με πινέλο και σπάτουλα ) , καθώς και στην ακουαρέλα .  Στον ίδιο χώρο και υπό την εποπτεία του Νικόλα Κληρονόμου ολοκληρώνει την παρουσία του στον τομέα των θεματικών εργαστηρίων με παρουσίαση σε μέταλλο, οξειδωμένο ατσάλι με τεχνική του λαδοπαστέλ .

Η παρουσία του είναι συνεχής και με την καθοδήγηση και επίβλεψη στο εργαστήριο του ζωγράφου και ακουαρελίστα  Ιωσήφ B. Χατζηπαυλή .

Στην διαδικασία της χαρακτικής τις πρώτες αναζητήσεις σε λινόλεουμ με την Ευαγγελία Πελεντρίδου στον χώρο του μεγάρου Δουκίσης Πλακεντίας και στην συνέχεια με την Μαρίνα Προβατίδου σε λαμαρίνα και πλεξιγκλάς στα Τ.Ε.Ι Αιγάλεω .

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις αγιογραφίας και ζωγραφικής σε πολλούς δήμους στην Ελλάδα!

– Συμμετοχή σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις : Στον Πειραιά ( Δημοτική Πινακοθήκη ) , στην Αθήνα (90 χρόνια ΚΚΕ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ) , Πέραμα ( Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη)

” Άνθρωποι , χρώμα Σίδερο” ) , στο Αμερικάνικο Κολλέγιο , στο ξενοδοχείο Hilton ( για ” Money Sow ” ) στο Αϊβαλί Τουρκία με συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών ,

στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα Φεβρουάριο 2012 , 2013 , 2014,2015 , 2016 , 2017 ,2018,2019 και σε πολλές άλλες .

– Ατομική έκθεση στο Art Café στο Παγκράτι στην Αθήνα με τίτλο «Αέναον Εστί ”

– Έργα του στεγάζονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσιους χώρους !

Έργο του έχει παραχωρηθεί και αναρτηθεί στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα . ”

– Στη KZ Πανελλήνια έκθεση του φιλολογικού συλλόγου « Παρνασσός » αναρτήθηκαν τα έργα του : “Ιθάκη ” ( ξηρό παστέλ ) και ” η Τρικυμία ” ( κάρβουνο ) .

– Στη KH Πανελλήνια Έκθεση φιλολογικού Συλλόγου « Παρνασσός » χορηγήθηκε έπαινος στα έργα του : ” Το μυστικό” και “Παρελθόν ” ( ελαιογραφίες ) .

Έργα του φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες : http://www.fineartamerica.com/ , http://lenisarts.blogspot.com/ , http://www.arthellas.gr .

Είναι μέλος της Πανελληνίας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης ( Π.Ε.Λ.Τ. ) και στην ομάδα για την Unesco Πειραιώς και Νήσων .

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής .

Είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Λ.Τ. από το 2006 και την έχει εκπροσωπήσει  από τη θέση του Προέδρου  , Γεν. Γραμματέα. και τώρα από τη θέση του Προέδρου πάλι .

Leave a Comment